Bloemen

Met deze tips zet jij deze lente en zomer de lekkerste, fleurigste én mooiste gerechten op tafel met bloemen.

Eetbare bloemen kun je beter niet bij de bloemist halen omdat de bloemen dan vaak bespoten zijn. Vaak zijn eetbare bloemen in webshops te koop. Ga niet zelf experimenteren maar raadpleeg boeken of een expert om te kijken of de bloemen eetbaar zijn.

  1. Oost-Indische kers. De blaadjes, de bloemen en de verse grote groene zaden hebben een scherpe ‘kers’-smaak.
  2. De topper voor alle zomersalades: komkommerkruid. De smaak is net zo fris als komkommer. Komkommerkruid lijkt een beetje zout te smaken en de structuur is heel sappig.
  3. Kaapse knoflook kan in de moestuin groeien op een warm, zonnig en droog plekje. Na een tijdje krijgt het stengeltjes met kleine roze bloemetjes. Gebruik ze als alternatief voor knoflook. Het enige verschil: van Kaapse knoflook ga je niet stinken!
  4. Ook sommige kruiden bloeien prachtig. Rozemarijnbloemen kun je eten.
  5. Rode rozen zijn eetbaar! Gebruik ze voor romantische gelegenheden zoals bovenop sorbetijs of een speciale rozentaart.
  6. Alle kleine, driekleurige viooltjes zijn eetbaar en vormen een prachtige decoratie van salades of desserts. Ze smaken neutraal of zelfs een beetje zoet. Viooltjes lenen zich goed om in ijsblokjes in te vriezen voor in een speciaal zomers drankje.

Gebruik de bloemen bovenop een taart of cupcake voor een luxe uitstraling. Ook kun je er een salade mee opfrissen of zelfs op een boterham met kaas doen. Alles mag en kan.

terug naar nieuws