CrossFit

Naast ‘normale’ sportscholen, zijn er steeds meer CrossFit-boxen. Is CrossFit misschien iets voor jou? CrossFit is een dynamische en afwisselende manier van fitness. CrossFit komt van oorsprong uit Amerika, en de sport bestaat uit een combinatie van gewichtheffen, powerliften, gymnastiek en atletiek. Bij CrossFit draait het om drie elementen: functioneel bewegen, hoge intensiteit en constante variatie.

Het doel is om fit, sterk en gezond te worden. CrossFit focust op functionele training: dit zijn bewegingen waarvoor de mens voor gemaakt is, zoals rennen, tillen, springen, duwen, gooien en hurken. Hierbij gebruik je meerdere gewrichten en spieren voor één beweging. Zo krijg je functionele kracht: in plaats van dat er 1 spier getraind wordt, train je voor het ‘echte leven’.

Je traint met losse materialen, zoals touwen, tractorbanden, gymnastiekringen, zandzakken, stokken en kettlebells. Je voert alle bewegingen tijdens de 20-minuten durende workout op hoge intensiteit en zo snel mogelijk uit. De trainingen zijn elke keer weer anders. Zo train je steeds andere spieren, waardoor je ze uit blijft dagen.

CrossFit klinkt misschien te heftig voor je. Maar er wordt in de les ook veel aandacht besteed aan techniek om oefeningen op de juiste manier te doen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je meteen met honderden kilo’s moet trainen.

Het voordeel van CrossFit is dat je na een paar keer helemaal fit bent, en in het dagelijks leven zal merken dat je gezonder bent.

terug naar nieuws