Erwtenhummus

Dit heb je nodig voor 450 gram/20 porties

IngrediŽnten
300 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
8 g verse dragon (verse)
1 citroen (schoongeboend)
150 g kikkererwten
2 el extra vierge olijfolie

En zo maak je het:
Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Combinatietip:
Lekker met in de lengte gesneden stengels bleekselderij en winterpeen of bospeen.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Variatietips:
Doe de hummus eens op een cracker voor tussendoor, of zelfs als pastasaus!

Voor een portie van 20 gram (een goede hoeveelheid voor op een cracker) bevat de hummus: 30 kcal, 1 gram vet, 1,5 gram eiwit, en 3 gram koolhydraten.

terug naar nieuws