Extra energie

Soms kunnen we ons heel moe en futloos voelen en hebben we weinig energie. Dit kan verschillende oorzaken hebben: gebrek aan slaap, overmatige inspanningen of stress. Ook slechte voeding en een gebrek aan beweging kunnen de oorzaak zijn van vermoeidheid.

Hoe krijg je extra energie?
Slaap voldoende en neem je rust voordat je naar bed gaat. We hebben per dag zoín 7 tot 8 uur slaap nodig. Sommigen van ons komen moeilijk in slaap en liggen dan lang te draaien. Het helpt om een half uur tot een uur voor het slapen gaan geen tv meer te kijken en je smart Phone of tablet weg te leggen. Hierdoor creŽer je rust in je hoofd en aan je ogen.

Buitenlucht doet ook veel goeds voor ons energiepeil. De kwaliteit van de buitenlucht is nog altijd tienmaal beter dan die in een kantoor of woonkamer. Dit zorgt dan ook voor meer energie.

Drink voldoende water of thee. Per dag zouden we 1,5 tot 2 liter water moeten drinken. Dit is haalbaar door per twee uur een groot glas water of kop thee te drinken.

Voedingssupplementen die helpen om meer energie te krijgen zijn vitamine C, vitamine B complex, calcium en magnesium en ginseng. Ginseng wordt vaak voorgeschreven door natuurartsen.

terug naar nieuws