Fit op vakantie

Hoe houd je een beach body vast op vakantie? Dat kan alleen door óók op vakantie actief te blijven sporten. Hoe?

Een beetje wandelen en zwemmen doen we allemaal wel op reis, maar echt in vorm blijven, dat is soms lastig. Een weekje vakantie is geen groot probleem, maar wat als de vakantie langer duurt?

Een vol dagprogramma, hitte, hoogte, een kater of medereizigers die op je wachten zijn allemaal redenen om het sporten die dag over te slaan. Uiteindelijk staat of valt alles met motivatie. De juiste motivatie is cruciaal om moeite te blijven doen voor een workout. Bedenk dus goed wat het einddoel is.

Spreek af hoe vaak er gesport wordt. Plan het in, net zoals andere activiteiten. Denk creatief: een stevige bergwandeling, salsalessen, mountainbiken, beachvolleybal, kayakken of een surfles tellen natuurlijk ook mee als workout! Houd je van hardlopen? Dat is een perfecte manier om de omgeving te verkennen.

Doe de workout het liefst zo vroeg mogelijk op de dag: dan is het nog het minst warm en is de energie en wilskracht nog volop aanwezig. In de meeste grotere hotels is wel een fitnessruimte met allerlei toestellen en sportattributen aanwezig; een ideale plek voor een workout.

Toch wat spiermassa kwijtgeraakt? Dat is geen drama, spiermassa kan altijd weer opgebouwd worden. Ook is het goed om na wekenlang intensief sporten even een weekje rust te nemen.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO