Frisdrank

In het Preventieakkoord is afgesproken het aantal calorieën in frisse dranken in 2020 met 25% gedaald moet zijn ten opzichte van 2012. En ook staat de afspraak dat er in 2025 een daling van 30% behaald moet worden.

Er is al een eerste stap genomen om het aanbod met calorie-armere dranken te vergroten. Het uitgangspunt is dat de consument een bewuste keuze kan gaan maken op basis van de juiste feiten.

Onder frisse dranken worden mineraalwater, water met een smaakje, limonadesiroop, energiedrank, reguliere frisdrank en light/zero frisdrank verstaan.

Op kantoor en thuis drinkt men over het algemeen veel water. Buiten de deur, zoals bij vrienden of in een restaurant, drinkt men met name reguliere frisdrank.

Mannen drinken vaker reguliere frisdrank en energiedrank dan vrouwen. Vrouwen drinken daarentegen meer limonadesiroop en vruchtensap dan mannen.
Vrouwen letten ten opzichte van mannen meer op het aantal calorieën. Dit is de reden dat ze vaker kiezen voor light/zero frisdranken dan mannen.

De leeftijdsgroep van 23-38 jaar drinkt zowel meer water als light/zero frisdranken dan twee jaar geleden.
De leeftijdsgroep van 14-38 jaar drinkt gemiddeld meer energiedrank en limonadesiroop dan oudere personen.

Mensen proberen over het algemeen steeds bewustere keuzes te maken. Bovenstaande cijfers laten zien dat ze ook op gebied van drinken steeds bewustere keuzes proberen te maken.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO