Gerecht van de maand april 2016

Sportrepen voor extra brandstof, energie en herstel. Uiteraard kun je die ook zelf maken.

Hiervoor hebben wij een heerlijk recept!

IngrediŽnten voor 10 repen
150 gram havervlokken
50 gram ongezouten noten
75 gram ontpitte dadels
1 snufje kaneel
3 eetlepels honing
2 eetlepels water
1 eetlepel olie

Bereidingswijze
Begin met het verwarmen van de oven op 200 graden.

Snijd de dadels in stukjes en hak de noten fijn, doe het haksel in een keukenmachine. Meng het haksel samen met de overige ingrediŽnten in een keukenmachine tot je een kleverige massa krijgt. Vind je het mengsel wat droog voeg dan een beetje water toe.

Neem een bakblik en bedek dit met bakpapier. Smeer hierover het mengsel goed uit. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel om het mengsel aan te drukken.

Doe de koek in de oven en bak deze ongeveer 25 tot 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Haal het blik uit de oven en laat dit goed afkoelen. Snijd vervolgens repen en verpak deze in folie. De repen zijn ongeveer 5 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per reep:
105 kcal
3 gram eiwit
12 gram koolhydraten
4.7 gram vet

terug naar nieuws