Gerecht van de maand juni 2016

Deze maand een kleurrijke salade van tomaten, gele paprika en rode ui met een lekkere dressing en Pecorino Romanokaas.

De salade is perfect om als bijgerecht te serveren tijdens het diner.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?
1 schaal tasty tom trostomaten
1 rode ui
1 gele paprika

400 gram broccoliroosjes
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
2 tl vloeibare honing
50 g Pecorino Romano

Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar in water met een beetje zout. Spoel deze onder koud stromend water af en laat het uitlekken in een vergiet.

Snijd de tomaten in kwarten, de ui in dunne ringen en de paprika in repen. Meng alle groenten in een schaal.

Klop van de olie, azijn en honing een dressing en maak deze op smaak met peper en zout. Giet deze dressing vervolgens over de groenten in de schaal, schaaf de kaas erover met een dunschiller.

Eet smakelijk!

Tip om te variėren: voor een mildere smaak kun je de Pecorino Romano vervangen door stukjes mozzarella


energie      190 kcal
eiwit                 8 g
koolhydraten   10 g
vet                 12 g


terug naar nieuws