Gerecht van de maand mei 2016

De asperges zijn er weer en wij hebben een rauwe verrassing! Salade van dun geschaafde witte en groene asperges.

Wat hebben we nodig voor vier personen:
- 250 gram groene asperges
- 250 gram witte asperges
- 1 venkel
- 1 tros radijsjes
- 160 gram gerookte kipfilet
- 3 eetlepels dijonaise
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels kraanwater
- 25 gram Grana Padano

Hoe maak je dit klaar?
Maak de asperges schoon en verwijder de houtachtige onderkantjes. Als deze schoon zijn schaaf je met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges zodat er dunne plakjes van gemaakt worden, begin vlak onder het kopje en werk naar beneden. Doe deze plakjes in een kom.

Snijd de venkel in kwarten en maak de radijsjes schoon. Snijd de venkel en radijsjes in dunne plakken. Neem de kipfilet en maak hier reepjes van die zo’n ½ centimeter dik zijn.

Meng de dijonaise, witte wijnazijn en het water tot een dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de dressing in de kom met asperges, venkel, radijs en kipfilet. Schep dit een paar keer om zodat de dressing goed wordt verdeeld.

Serveer de salade op een bord en schaaf met een dunschiller krullen van de kaas.

Smakelijk!

terug naar nieuws