Gerecht van de maand November 2016

De herfst heeft zijn intrede gedaan, bij dit weer hoort ander eten. Deze maand kiezen wij voor een heerlijke minestrone.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekreepjes
1½ liter water
2 groentebouillontabletten
400 gram tomatenblokjes
800 gram Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
150 gram pipe rigate
15 g basilicum (alleen de blaadjes)

energie 455 kcal
eiwit 20 g
koolhydraten 43 g
vet 21 g
Hoe maak je dit klaar?
Snijd de knoflook fijn en bak deze in de olie in een soeppan samen met de spekreepjes voor 3 minuten.
Voeg vervolgens het water, de bouillontabletten en de tomatenblokjes toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat dit 5 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg daarna de roerbakgroenten en de pasta toe en laat dit zo’n 8 minuten koken.
Breng het geheel op smaak met peper en wat zout. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi het geheel met basilicum voor wat extra smaak.

terug naar nieuws