Groene shakshuka

We kennen drie soorten asperges: witte, groene en paarse. De groene en paarse asperges zijn dezelfde stengels en groeien boven de grond. De witte asperges groeien onder de grond en zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Het vitaminegehalte van de asperge varieert per soort. De groene asperges zijn het hele jaar in de supermarkt verkrijgbaar. Asperges bevatten veel vitamine die positief bijdragen aan de huid, botten, haar en het immuunsysteem.
Ze kunnen in allerlei recepten toegevoegd worden, zoals deze groene shakshuka:

Ingrediënten voor 4 personen
350 g groene asperges
1 el traditionele olijfolie
400 g courgettespaghetti
100 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
200 g cottage cheese/hüttenkase
10 g verse kruiden (munt, peterselie of basilicum)
5 g verse bieslook

En zo maak je het:
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken. Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven. Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar stukjes kruiden mogen er nog in zitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

Variatietips:
Serveer eventueel met geroosterd brood met kruiden.

Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 200 kcal, 17 gram eiwit, 9 gram koolhydraten en 10 gram vet.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO