Havermout-rozemarijnkoekjes

Met kruiden kan er ook heerlijk gebakken worden: ze geven een originele twist aan koekjes of taart. Zo lijkt het alsof er uren in de keuken is gewerkt, de geuren vullen het hele huis.

Geniet met mate…

Ingrediënten voor 12 stuks
100 g havermout
100 g volkorenbloem
½ zakje bakpoeder
1 takje verse rozemarijn (fijngesneden)
1 eetlepel (riet)suiker
75 g boter
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels halfvolle melk

En zo maak je het:
Oven voorverwarmen op 200 °C. Maal de havermout in de keukenmachine. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en een snufje zout met de boter tot een samenhangende massa ontstaat. Citroensap en melk toevoegen en kneed tot het een bal wordt (zonodig nog iets meer melk toevoegen). Handen en werkvlak bestuiven met bloem en maak 12 koekjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede plaat en bak in 15 min. gaar en lichtbruin. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen. Laat ze op een rooster uitdampen en verder afkoelen.

Variatietips:
Je kunt de rozemarijn eventueel ook vervangen voor andere kruiden of zelfs verkruimelde blaadjes jasmijnthee.

Voedingswaarde:
Per stuk bevat dit recept: 111 kcal, 2 gram eiwit, 12 gram koolhydraten en 6 gram vet.

terug naar nieuws