Hoe voorkom je spierpijn?

Na het sporten is het altijd verstandig om voldoende rek- en strekoefeningen te doen, dat was al langer bekend. Maar wat helpt nog meer tegen spierpijn?

In de sport is het niet altijd makkelijk om topprestaties neer te zetten. Vermoeidheid en spierpijn zijn vaak factoren die de prestaties in de weg kunnen staan. Uit diverse tests is naar voren gekomen dat supplementen met citrulline deze problemen kunnen verminderen.
41 mannen hebben een test ondergaan en daarin werden de positieve effecten van citrulline zichtbaar. De mannen kregen 8 gram citrullinemalaat waarna ze een anaerobe oefening (krachtoefening) moesten uitvoeren. Het supplement zorgde voor een langere oefeningsduur en 40% minder last van spierpijn.

De belangrijkste functie van citrulline is het herstel van het stikstofevenwicht in het lichaam. Tijdens het sporten worden grote hoeveelheden prote´ne afgebroken, waarna het daaruit ontstane stikstof via de nieren afgevoerd moet worden. Stikstof dat achterblijft in de vorm van ammoniak, verstoort de stikstof- en pH-balans in het bloed in een ongunstige zin.

terug naar nieuws