Plantaardige melksoorten

Er zijn veel plantaardige melksoorten die door vegetariërs, veganisten en mensen met allergieën kunnen worden gebruikt. Wat is het verschil?

Een aantal van deze producten bestaan ook in een gezoete variant: deze bevatten toegevoegd suiker en meer calorieën. Het is dus belangrijk om op te letten welke variant er in de schappen staat.
  1. Amandelmelk wordt gemaakt van amandelen. Het bevat minder calorieën dan een glas koemelk, maar het bevat ook weinig eiwitten. Het kan wel heel lekker zijn in smoothies, koffie of pap.
  2. Sojamelk is het meest bekend. Deze variant bevat de meeste eiwitten: 7 gram per glas. Er gaan verhalen rond dat het slecht is voor de hormonen. Bij gezonde mensen die een evenwichtige en gevarieerde voeding hebben is sojamelk absoluut geen probleem.
  3. Rijstmelk: Zeker wanneer je een zuivel-, noten- gluten- of soja-allergie hebt is rijstmelk een goede optie. Helaas bevat rijstmelk geen eiwitten.
  4. Kokosmelk: Er zijn twee varianten. De kokosmelk in een klein pakje/blik om mee te koken, en zogeheten ‘kokosdrinks’. De tweede is laag in calorieën en bevat amper eiwitten. Dit kan heel lekker zijn om in een smoothie te doen. Kokosmelk om mee te koken kun je ook verdunnen en drinken. Deze variant wordt gemaakt van het vlees van een kokosnoot, is veel romiger en bevat veel gezonde vetten. Dat betekent dus ook veel calorieën.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO