Postelein

Postelein is een relatief onbekende zomergroente en is eigenlijk een vetplantje. In Zuid-Europa is het zelfs een onkruid. Postelein is een bron van omega-3 onverzadigde vetzuren (0,3 gram per 100 gram). Het bevat meer omega-3 dan welke bladgroente dan ook, en zelfs meer dan een aantal minder vette vissoorten.

Ingrediënten voor 4 personen
1 perssinaasappel (schoongeboend)
1200 g postelein
1 bosui
2 el citroensap
4 el olijfolie
1 tl kaneel
2 takjes verse oregano
100 g witte kaasblokjes/fetakaas

En zo maak je het:
Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de sinaasappel uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen 5 minuten lang zachtjes trekken.
Was de postelein. Snijd de postelein voorzichtig, gekneusde postelein smaakt minder goed. Neem de sinaasappelschillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 min. beetgaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de bosui, 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie, en breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.
Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer met wat geroosterde aardappels uit de oven.

Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 205 kcal, 8 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 15 gram vet.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO