Recept bietenrisotto

Risotto maken hoeft niet moeilijk te zijn. Deze simpele risotto smaakt niet alleen erg lekker, maar is ook in een handomdraai gemaakt. De roze kleur maakt het ook nog een feestje op je bord!

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
800 ml groentenbouillon
1 eetlepel olijfolie
300 gram risottorijst
800 gram voorgekookte rode bieten
100 gram zachte geitenkaas
60 gram walnoten
75 gram rucola (1 zak)

En zo maak je het:
Verwarm het tablet groentebouillon in 800 ml water. Snipper ondertussen de ui en fruit deze met een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de risottorijst toe en schep regelmatig om tot de korrels glanzen. Voeg scheut voor scheut de bouillon toe. Laat het geheel al omscheppend zachtjes koken tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. 

Snijd ondertussen de bieten in blokjes van ca. 1 cm en roer deze door de rijst tot het geheel is opgewarmd.
Serveer met rucola, stukjes geitenkaas en walnoten.

Variatietips:
Ook lekker met gorgonzola in plaats van geitenkaas!

Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 517 kcal, 14 gram eiwit, 70 gram koolhydraten en 18 gram vet.

terug naar nieuws

Nog geen klant?

GRATIS DEMO