Stress is een manier van denken

De invloed die stress heeft op je gezondheid is bijzonder slecht. Het is daarnaast ook een factor die van grote invloed is en aan de basis kan liggen van hart- en vaatziekten. Het is dus van groot belang om stress de baas te blijven en rust te creŽren. De enige persoon die hier invloed op heeft ben je zelf. Je zult dus vaker moeten relativeren en iets minder perfectionistisch moeten zijn.

Piekeren werkt niet, het is beter om dingen uit te spreken of uit te schrijven. Door dingen te ventileren neemt dat al een deel stress of druk weg.

Daarnaast is ook het nemen van voldoende nachtrust erg belangrijk. Dit is makkelijk als je in de avond geen of in mindere mate opwekkende dranken drinkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koffie en cola.

Pauzes
in je werk maar ook rustmomenten thuis moeten echte momenten van ontspanning zijn. Belangrijk is dan ook dat je hierin niet gestoord wordt. Doe enkel de dingen die je leuk vindt: lezen, wandelen, speel een spelletje of ga sporten. Sporten kan een hele gezonde manier zijn om af te reageren en een deel stress te verliezen.

terug naar nieuws