Succesverhaal van de maand april 2016

Moniek sport bij Do it en viel in 7 maanden tijd 31 kilogram af met behulp van Body Support!

“Ik ben Moniek, 40 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Zomer 2015 begon het te kriebelen, ik zou in september 40 worden en ondanks mijn eigen beloftes, zou ik niet fit en slank zijn als het zover was. Dat zat me zo enorm dwars, dat ik in augustus een afspraak heb gemaakt bij Do-it, de sportclub in mijn woonplaats. Al bij het intakegesprek wezen ze me op het Body Support Programma, waarmee ik ongeveer een kilo per week zou kunnen afvallen. Omdat ik echt veel te zwaar was (ik woog ruim 105 kg), wist ik dat voor Body Support moest kiezen, omdat het anders echt nooit zou lukken.

In het begin was het best pittig, de menu’s boden heel veel dingen aan die ik nog nooit had gegeten. Ook al zit er een vervangende voedingslijst bij, ik heb mezelf gedwongen om van alles te eten. En het was gewoon heel goed te doen, ik moest zelfs veel meer eten dan ik gewend was. Honger heb ik echt geen moment gehad! Ik was daar eerst huiverig voor, verwachtte dat ik toch weer meer aan ging komen.
Maar ook mijn begeleiders motiveerden me enorm, iedere week de gesprekken en het wegen, het zette me aan om verder te gaan. En eigenlijk vond ik sporten steeds leuker worden, ik als echte “bank-zitter”! En week na week gingen de kilo’s eraf. Zelfs in de moeilijke kerstmaand was ik toch nog bijna 4 kg afgevallen!

Inmiddels ben ik 7 maanden verder en bijna 31 kg kwijt! Ik voel me echt fantastisch! Mijn streefgewicht heb ik bijna bereikt, maar nog veel belangrijker: ik ben heel anders over eten gaan denken. Ik zie het ook niet als een dieet, maar als een compleet andere levenswijze. Ik denk na over wat ik eet en ik geniet veel meer van het eten. Bovendien heb ik geleerd dat sporten onwijs leuk is; ik doe 2x per week mee met de spinning-lessen, ik loop 1-2 keer per week 6-7 km hard en dan pak ik ook nog wekelijks een Octane training mee. En dat doe ik simpelweg omdat ik het leuk vind!”

Prachtig verhaal van iemand die heeft doorgezet en haar doel heeft bereikt. Goed gedaan Moniek!

terug naar nieuws