Kerstmenu 2016 Vegetarisch

Hoofdgerecht: Hassleback aardappelen met portobello en gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:
8 middelgrote aardappelen
4 portobello ‘s
4 schijfjes geitenkaas
3 teentjes knoflook
3 courgettes (gele en groene)
2 uien
1 rode peper
1 bosje munt
4 eetlepels olijfolie
Oregano, paprikapoeder, peper

Bereidingswijze:
Was de aardappelen. Snijd de aardappels in dunne schijfjes, maar snijd de schijfjes in de aardappel net niet helemaal door. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd een teentje knoflook in flinterdunne plakjes en zet deze tussen de aardappel. Bak de aardappel in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar en knapperig.

Leg de paddenstoelen met de onderzijde naar boven op een ovenrooster met bakpapier. Sprenkel een scheutje olijfolie over de portobello ’s en bestrooi met wat peper en zout. Bak ze in 5 minuten half gaar. Leg de plakjes geitenkaas erop en bak de paddenstoelen in de oven nog 10 minuten af.

Voor de groene groenten:
Snijd de courgettes in plakken van een halve centimeter. Rits blaadjes munt van de takjes af en snijd de blaadjes fijn. Snijd een rood pepertje doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Meng de peper met munt en 2 eetlepels olijfolie door elkaar. Verwarm een (grill) pan en bak de courgette aan beide kanten gaar. Besprenkel de gegrilde groente met de munt-peper olie.

 Eet smakelijk!

terug naar nieuws