Visburger

Niet iedereen houdt van vis maar het is een product dat we in Nederland meer zouden moeten eten. In dit recept geven we aanwijzingen voor een heerlijke vismaaltijd zodat ook beginnende vis-eters van de gezondheidsvoordelen kunnen profiteren.

IngrediŽnten voor 4 personen
200 g verse witvis (bijvoorbeeld kabeljauw, tilapia, koolvis)
200 g verse zalm
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
200 ml magere yoghurt
1 krop sla
2 tomaten
1 augurk
1 el kappertjes
4 harde bolletjes
zout en peper
bieslook
citroensap
5 takjes bladpeterselie
1/2 tl paprikapoeder
50 g paneermeel

En zo maak je het:
Voor de burgers:
Snijd de vis zo fijn mogelijk. Breek 1 ei in een kom en kneed de vis, zout, peper, een paar druppels citroensap en het paprikapoeder erdoor. Vorm hier 4 burgers van en wentel ze door het paneermeel.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de visburgers, in circa 6 minuten, aan beide kanten goudbruin en gaar.

Voor de saus:
Kook de eieren hard in circa 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Hak de eieren fijn.
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd of hak de augurk en kappertjes fijn. Meng in een kom het ei met de kruiden, augurk, kappertjes, halvanaise en de yoghurt. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.

Maak vervolgens een broodje met de visburger, sla, plakjes tomaat en een lepel saus.

Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 490 kcal, 38 gram eiwit, 36 gram koolhydraten, en 21 gram vet.

terug naar nieuws