Wintergroenten, wat zijn dat?

Het is koud en guur buiten. Hoewel we tegenwoordig gewend†zijn om zomergroenten te eten, ook in de winter, kent de winter een grote variŽteit aan groenten. Wintergroenten zijn ook nog eens handig en goedkoop, in tegenstelling tot de zomergroenten. Hieronder hebben we een overzicht van de†groenten die in de maand februari te krijgen zijn:

Aardappelen, aardpeer, boerenkool, knolselderij,†koolraap, pastinaak, pompoen, prei, raapstelen, rode bieten, rode kool, rode ui, savooiekool, schorseneren, spruiten, veldsla, witlof, witte kool en wortelen.

Wij gaan u wat meer vertellen over de aardpeer!

De aardpeer is een van de gezondste wintergroenten omdat†die een hoge voedingswaarde heeft. Deze bevatten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels en maar weinig calorieŽn , 31 kcal per 100 gram. Aardperen bevorderen de calciumopname door onze botten en bieden zo bescherming tegen osteoporose.

Andere namen voor de aardpeer zijn ook wel topinamboer of†Jeruzalem-artisjok. Aardperen zijn grillig van vorm, lichtbruin van kleur en smaken wat zoet. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een lichte nootachtige smaak. Aardperen zijn, mits heel vers, rauw te eten en zijn dan lekker brossig en krokant. Ze combineren goed met aardappels, worteltjes, vis en noten. Ook met prei, erwten, bonen en broccoli gaan ze fijn samen.

terug naar nieuws