Eind oktober 2020 dacht ik: dit moet anders en ik vroeg een gesprek aan met de coach/eigenaar van Squash en fitness Purmerend. Het gesprek was confronterend, want eigenlijk alles wat Chester aangaf was waar. Ik kon niet langer ontkennen dat er iets moest veranderen in mijn leefstijl. Mijn werk in de wijkverpleging en daarnaast nog mijn administratieve activiteiten binnen ons eigen bedrijf/privé nemen veel tijd in beslag en dan schiet de zorg voor jezelf er soms bij in.
Het uitgangspunt van het gesprek was het hebben van een goede balans en weekplanning. We wilden een lifestyle change, zodat het een verandering werd voor de lange termijn: een goede sportweekplanning en daarnaast een gezonde leefstijl. Geen diëten meer, maar bewustwording van voeding, hoeveelheden en productkeuze. Dit schudde mij wakker en gaf een flinke boost om dit te gaan doen, met support van het thuisfront om hier ook de ruimte voor te krijgen.

Squash en fitness Purmerend geeft hier heel goede begeleiding bij het volgen van Body Support Het hielp mij alleen al dat alles in dagmenu’s staat uitgelegd en er wekelijks een boodschappenlijst bij zit. Ik haalde alles wat er op de lijsten stond en niets meer. Voor ik aan Body Support begon, at ik te weinig en ook een deels verkeerde producten. Door meerdere lockdowns was het erg zoeken in het sporten en een goede weekplanning, maar ik bleef de begeleiding houden van de trainers.

Eens in de twee weken had ik een weegmoment bij Squash en fitness Purmerend. Hierbij keken we naar de vooruitgang. Als ik stagneerde, keken we naar wat passend was om weer resultaten te boeken. Voor mijn gevoel duurde het soms lang, maar om duurzaamheid te behalen, kan het beter langzaam gaan dan snel!

Tussendoor heb ik een tijdelijke fysieke uitval gehad, maar ik was fanatiek geworden en toen ik weer kon, ging ik weer keihard verder met trainen en sinds april 2021 sport ik 4/5 dagen in de week. Na een half jaar diverse lessen volgen, wilde ik weer even wat anders en begon ik zelf trainingen te bedenken en uit te voeren: 1,5 à 2 uur per training.

Mijn eerste doel was 5kg afvallen en dit behaalde ik en dat gaf mij motivatie om door te gaan. Inmiddels ben ik 20 kg afgevallen en ik had nooit verwacht dit te kunnen! Ik ben er nog niet, maar ik ben hier onwijs trots op. Ik vond fitness nooit leuk, maar toch heb ik in (grotendeels) krachttraining mijn plezier/uitdaging kunnen vinden. Je merkt resultaten en ziet je verbetering in de oefeningen. Daarnaast vind ik het erg leuk ook de kennis erachter te leren van de trainers. Zo ben je bewust van wat je doet.
Het heeft mij fysiek en mentaal zowel sterker als gezond gemaakt en ik voel me hier zoveel beter bij!

Ik hoop hiermee anderen te inspireren, voor een gezonde leefstijl die bij jou past. Het krijgen van de juiste begeleiding via Body Support helpt je een goede balans te creëren. Onthoud: heb vertrouwen in jezelf dat je dit kunt!

Ik wil alle trainers, in het bijzonder Bas, en Bryan van Squash en fitness Purmerend bedanken voor de support, motivatie, complimenten en begeleiding. Wat is dat onwijs fijn en ik ben daar super dankbaar voor. We gaan lekker door! Tot in de sportschool!

Succes en een Sportieve groet,
Silvia Bontenbal.