22-02-2022, dit was de dag waarop ik besloot Wellness Centre Putten binnen te stappen. Het kon zo niet langer,na alweer 4 jaar flink jojoën was ik het zat. Ik wilde afvallen! En “gewoon”met de honden kunnen hardlopen in het bos, want ook dat was ik helemaal kwijt.

Ik zat in een negatieve cirkel, te zwaar, daardoor gauw last van blessures als ik het hardlopen op  ging bouwen,vervolgens… zie je wel het lukt toch niet en zo was de cirkel weer rond.

Inmiddels, door de jaren heen had ik al van alles geprobeerd. Van Sonja Bakker tot sporten in een hittecabine en van voeding op maat tot een online programma… het werkt allemaal, maar voor mij tijdelijk. Ik stond dus absoluut niet te springen om weer een programma te volgen. Maar na een goed gesprek en wat overtuiging, toch besloten om er weer voor te gaan! En daar  heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Ook bij dit programma heb ik mijn terugvallen gehad, maar de kracht zit’m in de begeleiding. Ondanks dat het nog steeds met ups en downs gaat, ben ik ruim 10 kilo kwijt en heb ik nog steeds vertrouwen in het programma! De app waardoor ik niet meer hoef na te denken wat ik moet eten, maar waarin ik wel makkelijk kan switchen als ik juist wat anders wil eten werkt erg fijn!

Naast het voedingsprogramma wat ik kreeg, had ik ook doelen gesteld toen ik binnen kwam, daar heb ik ondertussen een flink aantal van behaald.

Zo heb ik de 10 kilometer aan 1 stuk hardlopen bereikt (toen ik begon was 3 kilometer de max.)

Zo heb ik meegedaan aan de mudmasters (route van 12 kilometer) de duomarathon Putten en verschillende trailruns. En, op zo’n evenement mogen finishen, dat geeft voor mij een kick, een gevoel dat ik zeker heel veel bereikt heb, en vooral dat ik trots kan zijn!

Bedankt Martin, voor de begeleiding, dat je al die tijd in mij geloofd hebt, anders had ik het bijltje wat ik er meerdere keren bij neergegooid had, nooit weer opgepakt.

Voor mij is de cirkel weer rond, maar nu in positieve zin! Ik kijk met een goed gevoel uit naar 2023!