“Body Support voelt niet aan als een dieet, omdat we geen honger hebben en nog belangrijker, we hoeven geen dingen te kopen en eten die we na dit traject nooit meer gaan eten. Het is een voedingspatroon die zelfs met een jong gezin te doen is.” Wij zijn Nathanaël Koning (42) en Marjolein Koning-Gankema (39), al bijna 16 jaar getrouwd en ouders van drie heerlijke kids. We worstelen allebei al jaren op onze eigen manier met gewicht. Nu samen ruim -𝟰𝟲.𝟱𝗞𝗚 lichter delen we graag onze ervaring met jullie.

We hebben meerdere pogingen gedaan om gewicht kwijt te raken, Sonja Bakker is een aantal keren voorbij gekomen, maar ook shakes enz. Alles werkte wel een beetje, maar op lange termijn was het niet vol te houden, omdat het hier niet gaat om een normaal eetpatroon… en uiteindelijk eindigden we dan weer zwaarder dan ervoor.

Vlak voor Corona begon was Marjolein gestart met sporten bij Wellness Centre Putten. Het was heerlijk om iets fitter te worden, maar toen moesten de sportscholen dicht. Langzaam maar zeker kwamen er bij ons beiden nog wat kilo’s bij en we voelden ons moe… Nathanaël sport normaalgesproken buiten op zijn mountainbike, maar toen het weer slechter werd heeft ook hij zich aangemeld bij Wellness Centre. Het is heerlijk om te kunnen sporten, maar ons gewicht veranderde er niet door.

Totdat we hoorden over Body Support van één van de andere leden en daarna nog van een goede vriendin. We werden nieuwsgierig en hebben samen de knoop doorgehakt om het traject te starten. Body Support voelt niet aan als een dieet, omdat we geen honger hebben en nog belangrijker, we hoeven geen dingen te kopen en eten die we na dit traject nooit meer gaan eten. Het is een voedingspatroon die zelfs met een jong gezin te doen is.

We hebben bewust gekozen voor een traject waarbij we niet koolhydraatarm, vegetarisch of eiwitrijk hoeven te eten, omdat we zeker voor onze opgroeiende kids geloven in de kracht van balans. We hebben allebei het gevoel dat we zelfs meer moeten eten dan hiervoor en dat was in het begin wel even wennen.

De app is denk ik ons grootste voordeel. Alles is aan te passen indien nodig. Marjolein is geen broodeter en waar anderen met gemak 6 boterhammen op een dag weg werken, is zij blij dat de app alternatieven biedt in de vorm van kwark, crackers, havermout, etcetera. Ook dingen als sojamelk kopen we niet, dus dat konden we geheel vervangen door halfvolle melk. En als we onverhoopt iets in de winkel niet konden vinden, of als de kids iets echt niet lekker vonden, dan pasten we het menu van die dag aan naar wat we allemaal wel lekker vonden. Ideaal, de flexibiliteit die we daardoor hebben!

Dit voelt niet als dieet, maar het voelt als een langetermijn patroon voor ons complete gezin… en de resultaten gingen veel sneller dan verwacht. Samen zijn we nu 22 weken op weg en -46.5 KG afgevallen.

Je merkt ook dat de begeleiding vanuit Wellness top is, alle vaste krachten kunnen je helpen, dus ook als je eigen coach er even niet is, kan iemand anders precies zien wat je nodig hebt en hoe dit bereikt kan worden. Helemaal super!

#wellnesscentreputten #bodysupport #Putten