Deze herfstsalade vult lang en past perfect bij oktober. De salade is vezelrijk en staat binnen 30-35 minuten op tafel.
Ingrediënten (2 personen)
400 gram pompoen, geschild in plakken (½ cm)
200 gram champignons, in stukken
1 middelgrote (±120 g) ui, fijngesneden
75 gram rucola
60 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
2–3 plakjes rauwe ham/parmaham (optioneel)
2½ el olijfolie (2 el voor roosteren, ½ el voor dressing)
1 el rode wijnazijn
1 klein teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
snuf peper & snuf zout
Bereidingswijze
Schil de pompoen, verwijder pitten en snijd in plakken van ca. ½ cm.
Leg de pompoen met de ui in een ovenschaal, kruid met peper/zout, besprenkel met olijfolie en rooster ±30 min op 200 °C tot goudbruin en gaar.
Bak de champignons in een koekenpan mooi bruin (eventueel met knoflook).
Klop olijfolie + rode wijnazijn met snuf zout/peper.
Meng de rucola met de dressing.
Verdeel de rauwe ham en geitenkaas over de rucola.
Schep als laatste de warme pompoen, ui en champignons erop. Het lekkerst is om deze salade direct te serveren.
Variaties & tips
• Vega: vervang de ham door geroosterde kikkererwten.
• Extra eiwit: voeg kipfilet of tofu toe.
Pompoen over?
Mocht je pompoen over hebben, probeer dan eens deze heerlijke pompoen pannenkoekjes, deze pompoen risotto of deze lekkere pompoensoep!