Zin in een lichte, voedzame maaltijd die snel klaar is? Deze lente powerbowl met quinoa en knapperige groenten geeft je langzame energie, veel vezels en een frisse bite — perfect voor lunch of een snelle avondmaaltijd.
Ingrediënten (2 porties)
• 150 g quinoa (ongekookt), goed gespoeld
• 1 kleine komkommer, in halve maantjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 1 handje radijs, in dunne plakjes
• 1 avocado, in blokjes
• 2 handjes rucola of jonge spinazie
• 2 el ongezouten noten of zaden (bijv. amandel, pompoenpit)
Dressing
• 2 el extra vierge olijfolie
• 1–2 el citroensap
• 1 tl mosterd
• 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)
• Peper en zout naar smaak
Bereiding
1) Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10–12 minuten) en laat iets afkoelen.
2) Klop de dressing los in een kom.
3) Meng de lauwwarme quinoa met rucola/spinazie, komkommer, paprika en radijs. Schep de avocado er voorzichtig door.
4) Besprenkel met de dressing en garneer met noten of zaden.
Handige tips
• Eiwitboost: voeg 150 g kikkererwten of gerookte zalm toe. Zin in meer quinoa-inspiratie? Lees het achtergrondartikel Quinoa: niet alleen een zaadje.
• Mealprep: maak een dubbele portie quinoa en gebruik de rest morgen in een frisse