Op zoek naar iets gezonds én lekkers? Deze lichte appel-crumble met havermout staat zo in de oven. Met een paar eenvoudige ingrediënten en weinig calorieën is het een verwenmomentje voor elk moment van de dag. Zin in meer havermout-baksels? Probeer ook de Gezonde havermout kerstkoekjes.
Ingrediënten (voor 1 portie)
- 1 appel (of peer ter variatie)
- 30 g havermout
- 5 g amandelmeel (of volkorenmeel)
- ½ tl kaneel
- ½ el honing (of ahornsiroop) – optioneel
- ½ el kokosolie (of margarine) – ca. 5 g
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in kleine blokjes en leg deze in een kleine ovenschaal of hittebestendig schaaltje. Bestrooi met een snufje kaneel en meng goed.
- Maak de crumble-topping: meng de havermout, het amandelmeel, de rest van de kaneel en eventueel een snufje zout. Voeg de kokosolie en (eventueel) honing toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig geheel.
- Verdeel de crumble over het fruit en bak 20–25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en het fruit zacht.
- Laat kort afkoelen & geniet!
Tip: Serveer met een lepel magere kwark of Griekse yoghurt. Liever een warm dessert zónder crumble? Bekijk ook het recept gevulde appels uit de oven. Meer snelle zoete baksels? Check de Gezonde en snelle wafels.
Voedingswaarden (1 portie)
- 300 kcal
- 43 g koolhydraten
- 10 g vetten
- 5,5 g eiwitten