Deze voedzame protein brownie cake staat binnen 5 minuten op tafel en zit boordevol eiwitten – ideaal als voedzaam tussendoortje of toetje.
Ingrediënten (voor 1 portie):
• 50 g amandelmeel
• 1 ei
• 2 el magere kwark
• 1 el ongezoet cacaopoeder
• 2 el ahornsiroop (maple syrup) of honing
• ½ tl bakpoeder
• 10 g pure chocolade stukjes (min. 70%)
• Snufje zout
• Optioneel: 1 el fijngehakte walnoten of een schep vanille-eiwitpoeder
Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten in een hittebestendige mok of schaaltje.
2. Verwarm 3 minuten in de magnetron op 1000 Watt. Draai na iedere minuut even om te voorkomen dat het overloopt.
3. Laat 1 minuut afkoelen, stort voorzichtig op een bordje en serveer met gesmolten chocolade.
Voedingswaarden
530 kcal | 22 g koolhydraten | 21 g eiwitten | 38,5 g vet
Ook lekker in combinatie met:
• Een frisse start van je dag? Probeer de Zomerse smoothie bowl met framboos & kokos.
• Zin in een voedzame workout? Combineer het met de Longevity-workout: een langer gezond leven voor een optimale balans tussen voeding en beweging.
• Op zoek naar hersentraining erbij? Bekijk de Brain Boost: 60-seconden geheugenuitdaging voor extra mentale scherpte.