Brownies, maar dan met extra vezels, minder suiker en een vleugje pompoen. De pumpkin spice brownie is dé perfecte decembertraktatie als je iets lekkers wilt bakken dat nog steeds binnen een gezonde leefstijl past.
Zo maak je gezonde brownies waar iedereen dol op is.
Ingrediënten voor 12 brownies:
200 gram pompoenpuree
2 eieren
60 gram gesmolten boter
80 gram bloem (evt. half volkoren, half wit)
30 gram cacaopoeder
60–80 gram zoetstof (erytritol/xylitol) of 50–60 g suiker
1 tl bakpoeder
1 tl vanillepoeder of -extract
1-1½ tl pumpkin spice (of: kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel)
Snufje zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een kleine bakvorm (ca. 20×20 cm) met bakpapier of vet de vorm licht in.
2. Klop de eieren met zoetstof/suiker los. Roer de pompoenpuree, gesmolten boter en vanille erdoor.
3. Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, pumpkin spice en het zout.
4. Spatel het droge mengsel door het natte beslag, giet in de vorm.
5. Bak 20–25 min.; laat afkoelen en snijd in blokjes.
Wil je meer maken met pompoen? Probeer dan eens deze pompoenpannenkoeken of deze maaltijd-pompoensoep.








