Ontbijten met taart. Wie wil dat nu niet? Deze cheesecake-achtige taart is lekker én geschikt als ontbijt. Natuurlijk kun je hem ook gewoon lekker bij de koffie serveren.
Ingrediënten (springvorm van 20 cm)
- 80 gram (glutenvrije) havermout
- 90 gram gemengde noten
- 65 gram kokosolie
- 4 medjoul dadels
- Snuf zout
- 550 gram (lactosevrije) kwark
- 40 gram maïzena
- 1 el citroensap
- 1 el vanille-aroma
- Scheutje ahornsiroop
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een fijngemalen substantie. Verdeel dit mengsel over de bodem en druk aan met een natte lepel, indien nodig.
- Zet de bodem 8 minuten in de oven.
- Roer voor de vulling alle ingrediënten door elkaar en laat het mengsel 5 minuten staan. Giet daarna de kwarkvulling op de bodem.
- Zet de taart 35 minuten in de oven en laat hem daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met je favoriete fruit als topping.
Voedingswaarde (per stuk — bij 8 stukken)
- ±225 kcal
- 22 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 11 g vet
Meer inspiratie (oudere artikelen)
- Mexicaanse salad jar — kleurrijk, voedzaam en handig voor onderweg.
- Tropical smoothie bowl — fris en snel ontbijt, ideaal voor drukke ochtenden.
- Zoete aardappel- en bloemkoolsoep — hartverwarmende soep als vullende lunch of avondmaal.