Als je zin hebt in een tussendoortje, kies dan eens voor deze lekkere én gezonde kwarkbollen! Door de vezels en eiwitten zit je er lang vol van en haal je met gemak de volgende maaltijd. Zin in meer tussendoor-inspiratie? Kijk ook eens naar deze eiwitrijke cottage-cheese wrap.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram kwark
- 50 gram frambozen
- 250 gram volkorenmeel
- 8 gram bakpoeder
- 2 eieren of 2 geprakte bananen
- 50 gram rozijnen
- 2 tl citroenrasp en sap
- 2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 180° C.
- Meng de kwark en eieren/bananen door elkaar.
- Pureer de frambozen of snijd deze in kleine stukjes. Doe de frambozen en de overige ingrediënten door het kwarkmengsel. Meng goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep met 2 lepels 12 kwarkbollen op de bakplaat.
- Bak de kwarkbollen in ongeveer 15 minuten gaar.
Voedingswaarde
Eén kwarkbol bestaat uit:
- 125 kcal
- 16 gram koolhydraten
- 5 gram eiwit
- 4 gram vet
Meer bakken met fruit? Probeer ook de glutenvrije groentemuffins of voor de zoete trek deze gezonde havermout-kerstkoekjes.