Op zoek naar een iets gezonds en lekkers? Deze lichte crumble met havermout en fruit is lekker! Met slechts een paar ingrediënten en weinig calorieën is het een eenvoudige traktatie die je in een handomdraai maakt. Ideaal als begin óf afsluiter van de dag of als verwenmomentje tussendoor.
Ingrediënten (voor 1 portie)
1 appel (of peer ter variatie)
30 gram havermout
5 gram amandelmeel (of volkorenmeel)
½ theelepel kaneel
½ eetlepel honing (of ahornsiroop) – dit is optioneel
½ eetlepel kokosolie (of margarine) – ongeveer 5 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de appel in kleine blokjes en leg deze in een kleine ovenschaal of hittebestendig schaaltje. Bestrooi met een snufje kaneel en meng goed.
Maak de crumble topping: Meng de havermout, amandelmeel, de rest van de kaneel en eventueel een snufje zout in een kom. Voeg de kokosolie en honing toe en meng met je vingers tot een kruimelig geheel.
Verdeel de crumble over het fruit.
Bak de crumble in de oven gedurende 20-25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het fruit zacht is.
Laat even afkoelen en geniet!
Tip: Serveer met een lepel magere kwark of Griekse yoghurt en strooi er wat geschaafde amandelen overheen. Let op, dit verandert de voedingswaarden.
Voedingswaarden (1 portie)
300 kcal
43 gram koolhydraten
10 gram vetten
5,5 gram eiwitten