Winterse linzensoep
Na de feestdagen is januari hét moment om weer gezond en voedzaam te eten. Deze soep is lekker verwarmend en zit boordevol vezels, eiwitten en vitamines. Klaar binnen 30 minuten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 liter groentebouillon
- 150 g rode linzen
- 1 theelepel komijnzaad, gemalen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 laurierblad
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, als garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Strooi het komijn- en paprikapoeder over de groenten en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de linzen gaar zijn.
- Haal het laurierblad eruit en proef de soep. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met verse peterselie.
Probeer ook eens onze soep met geroosterde groenten of
broccolisoep met rauwe ham.
Vaker koken met peulvruchten? Lees alles over vegan voor praktische tips.
Voedingswaarden per 300 ml
- 190 calorieën
- 25 gram koolhydraten
- 10 gram eiwit
- 3,5 gram vet