Vandaag delen we een heerlijk en gezond recept met jullie: de Mexicaanse salad jar. Kleurrijk, voedzaam en perfect voor onderweg!
Ingrediënten (voor 1 grote jar)
- 50 g volkoren couscous of bulgur
- 100 g zwarte bonen (gekookt of uit blik, goed afgespoeld)
- ½ rode paprika, in blokjes
- ½ gele paprika, in blokjes
- ½ avocado, in blokjes
- ½ maiskolf of 100 g maïs (uit blik)
- Verse koriander of peterselie, fijngehakt
- 1 el limoensap
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Kook de couscous / bulgur volgens de verpakking en laat iets afkoelen.
- Doe de bonen onderin een pot of weckglas.
- Voeg de couscous/bulgur toe, gevolgd door de paprika, mais en avocado.
- Meng limoensap met olijfolie, peper, zout en koriander en giet over de salad jar.
- Sluit de pot luchtdicht en bewaar (in de koelkast) tot gebruik.
Waarom deze salade veelzijdig is
Een salade in een pot is handig, gezond en ideaal voor drukke dagen. Ben je meer fan van Aziatische smaken? Probeer dan eens de Thaise salade — compleet anders, maar net zo kleurrijk en voedzaam.
Variatietips
Wil je het meer vullend maken? Voeg gegrilde kip en zoete aardappel toe, zoals bij de salade met kip en zoete aardappel. Voor een lichtere, plantaardige versie kun je geitenkaas en kiemgroenten gebruiken, zoals in de zomerse geitenkaassalade met kiemgroenten.
Voedingswaarde (indicatie per jar)
± 400 kcal • 15 g eiwit • 50 g koolhydraten • 15 g vet (afhankelijk van keuzes en hoeveelheden).