Deze ijsjes zonder toegevoegde suikers zijn heerlijk voor jong en oud, bevatten weinig calorieën en zijn daarom ideaal als tussendoortje. En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijsjes te maken? Eigenlijk is het gewoon een smoothie die je in ijsvormpjes bevriest. De hoeveelheden hangen af van de vormpjes die je gebruikt. Vul het vormpje met water en giet dit vervolgens in een maatbeker. Zo weet je hoeveel je nodig hebt.
Ingrediënten (6 ijsjes)
- 200 ml magere yoghurt (bevriest gemakkelijk)
- 200 gram aardbeien
- 1 rijpe banaan
Bereidingswijze
- Giet de yoghurt in een blender.
- Snijd de kroontjes van de aardbeien, stop ze in de blender en houd 4 aardbeitjes apart.
- Pel de banaan, stop deze in de blender en mix het geheel goed door elkaar.
- Snijd de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en roer die door de smoothie.
- Giet het mengsel in ijslolly-vormpjes en prik de stokjes erin.
- Zet in de vriezer voor minimaal vijf uur.
Tip
Voeg wat chiazaad toe om de ijsjes een extra boost te geven, of varieer eens met ander fruit zoals watermeloen, frambozen of zelfs avocado!
Voedingswaarde per ijsje
- 40 kcal
- 7,5 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 0,1 g vet
Meer inspiratie
- Zoete aardappel- en bloemkoolsoep — hartverwarmend comfortfood voor donkere dagen.
- Gezonde havermout-kerstkoekjes — lekkere én verantwoorde snacks.
- Pompoen-pannenkoeken — een voedzaam en herfstig ontbijt of tussendoor.