Blog

Té gezond

Wanneer gaat een obsessie voor gezonde voeding te ver? De gemiddelde atleet is een perfectionist en doet alles voor prestatieverbetering. 

Lees verder!

Wandelen in de kou

Voor veel mensen is de kou in de winter een grotere drempel om buiten een wandeling te gaan maken. Wat zijn redenen om toch van de bank af te komen? 

Lees verder!

Maaltijd-pompoensoep

31 oktober is het weer Halloween! Een traditionele feestdag met pompoen in de hoofdrol. Dus tijd voor een lekkere pompoensoep.

Lees verder!

Frisdrank

In het Preventieakkoord is afgesproken dat het aantal calorieën in frisse dranken in 2020 met 25% gedaald moet zijn ten opzichte van 2012.

Lees verder!

Zoetzure kip

Iedereen kent wel: het potje ‘Chicken Tonight Sweet & Sour’ uit de supermarkt. Dit kan ook makkelijk zelf gemaakt worden zonder pakje, zakje of potje.

Lees verder!

Nudgen

Gezonder eten aan de hand van nudges? Supermarkten, kantines en restaurants kunnen mensen helpen naar een (on)gezonder eetpatroon.

Lees verder!

Vleesverspilling

We verspillen in totaliteit veel voedsel. Nederlandse huishoudens verspillen gemiddeld 41 kilo per persoon per jaar, met name vlees.

Lees verder!

Groene shakshuka

We kennen witte, groene en paarse asperges. Groene asperges zijn altijd verkrijgbaar en bevatten de meeste vitamines. 

Lees verder!

Vetcellen

Vetcellen hebben we liever minder dan meer. Maar toch zijn ze nodig. Hoe werken vetcellen in het lichaam precies?

Lees verder!