Blog

Vleesverspilling

We verspillen in totaliteit veel voedsel. Nederlandse huishoudens verspillen gemiddeld 41 kilo per persoon per jaar, met name vlees.

Lees verder!

Groene shakshuka

We kennen witte, groene en paarse asperges. Groene asperges zijn altijd verkrijgbaar en bevatten de meeste vitamines. 

Lees verder!

Vetcellen

Vetcellen hebben we liever minder dan meer. Maar toch zijn ze nodig. Hoe werken vetcellen in het lichaam precies?

Lees verder!

Kettlebellen

Kettlebells worden in sportscholen en CrossFit-boxen veel gebruikt. Wat is de geschiedenis en waarom zijn ze nuttig?

Lees verder!

Aziatische keuken

Iedereen die het leuk vindt om te kokkerellen heeft weleens de Aziatische keuken geprobeerd. Deze keuken heeft een typische smaaksensatie.

Lees verder!

Pindakaaskoekjes

Pindakaas is al jarenlang een populair broodbeleg. Het bestaat gemiddeld voor 40 procent uit vet, waarvan het grootste deel onverzadigd (gezond) is.

Lees verder!

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten: het lijkt wel een magische stof waar voedingsmiddelen mee bestickerd worden. Wat zijn anti-oxidanten precies?

Lees verder!

Nachtrust

Veel mensen zijn afhankelijk van de avond voor sport. Maar er wordt gezegd dat in de avond sporten slecht is voor de nachtrust. Hoe zit dat?

Lees verder!

Voedselkosten

We geven 10% van ons inkomen uit aan eten. Vroeger was dat meer: wel 30%. Is eten goedkoper geworden of is er iets anders aan de hand?

Lees verder!

Postelein

Postelein is een relatief onbekende zomergroente en in Zuid-Europa is het zelfs een onkruid. Het bevat veel omega-3, gezond dus!

Lees verder!